Арести след търг за мюсюлманки в Индия

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Трима души бяха арестувани в Индия по подозрения за връзки с приложение, за което бяха подадени оплаквания, че злепоставя мюсюлмански жени, защото в него се споделяли техни снимки за фалшив онлайн „търг“, съобщи полицията, цитирана от ДПА.

Арестувани са двама 21-годишни мъже и една 19-годишна жена в щат Утаракханд и град Бенгалуру, съобщи на пресконференция полицейският комисар в Мумбай Хемант Награле.

„Започнахме разследването на 2 януари, ден след като една от жените, станала жертва на приложението, подаде оплакване при нас“. Той не даде повече подробности, изтъквайки деликатността на случая.

Няколко видни мюсюлманки – включително журналистки, пилот и политик – са сред повечето от сто жени, открили снимките си на уебстраницата на приложението „Були бай“, съпътствани от унизителен текст, намекващ, че са за продан, съобщи индийският в. „Експрес“.

Преди шест месеца на друг подобен сайт, наречен „Сули дийлс“, се появиха снимки и профили на повече от 80 мюсюлманки.

Офертите за продажба не са били реални. Думите „сули“ и „були“ са обидни жаргонни квалификации, които хиндуисти от десницата използват срещу жени мюсюлманки. Някои от жените, чиито снимки са се появили на сайта, са се изказвали критично за възхода на хиндуисткия национализъм и отношението към малцинствата в Индия.

Според Награле в момента се водят разследвания за разкриване на създателите на приложението и техните мотиви. Той не изключи възможността да бъдат извършени още арести.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар