Арестуваните за корупция на „Кулата“ в ареста в Благоевград – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Четирима от служителите на ГКПП Кулата, задържани при снощната специализирана акция на българо-гръцката граница край Петрич, тази нощ са приведени в ареста на Второ РУП-Благоевград. Трима от тях са от областния град, а един е от Дупница, предаде БГНЕС.

Между 1:00 и 2:00 часа тази нощ в ареста са задържани 41-годишният К.С., 35-годишният Д.И. и 30-годишната Е.Ч., и тримата от Благоевград, както и 35-годишният Д.И. от Дупница. Задържането и на четиримата е след като са обискирани обитаваните от тях жилища в Благоевград. Единият от задържаните в Благоевград е служител на “Гранична полиция”. Останалите 18 задържани са в арестите в Сандански и Петрич.

Снощи на ГКПП “Кулата” се проведе антикорупционна акция. На главен път Е-79, на входа на Благоевград в местността Полигона бяха спирани идващите откъм ГКПП Кулата ТИР-ове, на които се извършваше проверка, която полицаите определиха като “рутинна”. При оперативно-следствени действия на Специализираната прокуратура бяха арестувани 22 лица и бяха извършени над 80 обиски в хода на операция срещу организирана престъпна група в Митница Югозападна. Специализираната операция се проведе в София-град, Кюстендил, Благоевград, Сандански, Петрич и граничния пункт Кулата. Операцията бе ръководена от двама прокурори, в нея участваха над 10 агенти от ДАНС и полицейски служители на ГДБОП.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар