Арестуват дядото на детето, оцеляло в трагедията с италианския лифт

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Прокуратурата на италианския град Павия издаде международна заповед за арест за дядото на малкия Ейтан Биран, единствения оцелял от падането на лифт в областта Пиемонте в Северна Италия през май, предаде Франс прес.

Заповедта за арест се издава срещу Шмуел Пелег заради отвличане на детето.

След като изгуби родителите си и брат си в трагедията с лифта и след като се възстанови от получените травми, Ейтан бе поверен от италианските власти на грижите на леля си по бащина линия Ая Биран, живееща в Павия. На дядото по майчина линия на детето Шмуел Пелег бе разрешено да го посещава редовно в Италия. При едно от посещенията през септември Пелег „забравил“ да върне детето на леля му, извел го незаконно от Италия до Лугано в Швейцария и оттам с частен самолет го отвел в Израел.

Дядото на малкия Ейтан

Дядото на малкия Ейтан

Снимка: iStock by Getty Images

Лелята на Ейтан подаде сигнал за това в полицията. Съд в Тел Авив също бе сезиран по случая и постанови през октомври, че детето трябва да бъде върнато в Италия. Шмуел Пелег обаче обжалва съдебното решение и Ейтан продължава да е в Израел.

Така се стигна и до днешната международна заповед за арест.

Прокуратурата в Павия е издала и втора международна заповед за арест за израелеца Габриел Абутбул Алон – предполагаем съучастник на Пелег. Поискано е екстрадирането на двамата мъже от Израел в Италия.

Според прокуратурата в Павия извеждането на детето от Италия в Израел е струвало общо 42 000 евро. За мъжа, помогнал на Пелег в това деяние, прокуратурата казва, че той вероятно е част от частната военно-охранителна компания „Блекуотър“. Тя е американска и в миналото името й беше замесено и в други скандали.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар