Арестуваха банкова служителка от Варна, източила 1 млн. лева от сметки на клиенти

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Банкова служителка е задържана за източване на 1 милион лева от сметки на клиенти. Арестът е извършен вчера във Варна.
Сигнал за деянието е подаден от финансовата институция. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Красимир Конов, цитиран от „Фокус”.
Държавният обвинител е категоричен, че престъплението представлява особено тежък случай. Заедно с жената, която е присвоила суми на отделни вложители и се е разпоредила с тях, има засечени и други лица.
Изясняват се действията на всеки от тях. Изяснява се и механизмът на присвояването. Общият брой на засегнатите не е ясен, но част от вложителите вече са известни. Разследваният период е за около три години.
От банката са оказали пълно съдействие. Ще се търси вариант за възстановяване на голяма част от присвоените средства. В хода на разследването са извършени много процесуално-следствени действия, разпити, претърсвания и изземвания. Служителката е с мярка „задържане” за 72 часа.
За подобни престъпления законът предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода. „Жената не е криминално проявена. Не е попадала в полезрението на полицията по такъв тип престъпления”, каза директорът на варненската полиция комисар Даниел Пашов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Арестуваха банкова служителка от Варна, източила 1 млн. лева от сметки на клиенти

Вашият коментар