Арестуваха кмета на Одеса, украинската прокуратура го разследва за корупция

Арестуваха кмета на Одеса, украинската прокуратура го разследва за корупция

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Украинската Специализирана антикорупционна прокуратура съобщи днес, че кметът на Одеса Генадий Труханов е бил арестуван във връзка с разследване за предполагаема корупция, предаде Ройтерс.

Труханов бе избран за кмет на Одеса през 2014 г., а от 2017 г. срещу него се води разследване по обвинения, че е извършил злоупотреби – нещо, което той отрича.По информация на прокуратурата Висшият антикорупционен съд на Украйна (ВАКС) е определил на Труханов мярка за неотклонение задържане под стража за срок от два месеца с алтернатива за внасяне на гаранция от 13,6 млн. гривни (близо 372 000 долара) по дело за злоупотреби с държавни средства при покупката от общинския съвет на завода “Краян”. Съдът частично е удовлетворил искането на обвинението, тъй като обвиняемият не е внесъл разпоредена по-рано гаранция, посочи Специализираната антикорупционна прокуратура.


На 25 април ВАКС определи на кмета на Одеса гаранция от 30,8 млн. гривни (844 000 долара), пише БТА.

На 9 юли 2019 г. Малиновският районен съд на Одеса призна Труханов и няколко чиновници от местния общински съвет за невинни, но прокуратурата протестира това решение. На 11 февруари 2021 г. Апелационната камара на ВАКС отмени оправдателната присъда за всички подсъдими по делото и го пренасочи за ново разглеждане.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар