Арман Бабикян за Фрог: С нашите пари плащат на определени медии, за да ни лъжат

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Храненето на медии с държавни или европейски средства срещу покупка на комфорт на определена политическа сила не е нова практика.

Въпросът е, че с нашите пари ни убеждават, че управляващите са чудесни.

И плащаме да бъдем лъгани. Това коментира пред Фрогнюз политологът Арман Бабикян по повод изнесената информация за даваните държавни пари на определени медии.

Държавата трябва да обясни какво е получила като услуга за предоставените от нея средства на медии.

Ясно е, че се обслужва партията на власт, а не държавата и нейните политики. Защо разни развлекателни радиа и телевизии получават средства от държавата? Властта трябва да отговори на този въпрос.

 

От друга страна, бюджетите за реклама са ограничени и малките медии изпитват затруднение с оцеляването си. Те зависят от милостта на дадена община, министерство, агенция или държава. Наблюдава се нещо като държавен капитализъм подобен на Китай. Така малките медии заради възможността да усвоят средства срещу мълчание оцеляват, пък някои и добруват.

 

Има много общини в България, в които безработицата е колосална и там можеш да преживееш само ако получиш държавна или общинска работа.

Получава се същото като при медиите – зависиш от държавните или общинските средства. Така наречената свобода се снижава до равнището на салама.

Frognews

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар