Арман Бабикян пред ФАКТИ: Според мен хората в България трябва да се политизират

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

”Отровното трио” излезе с ”План за България”, в който план липсва крайно важната и такава ключова лустрация на хората с принадлежност към тайните служби на комунистическия режим, свързаните с БКП, но също така и на навредилите на България партии и политици от времето на т.нар. Преход.

 

По този повод от ФАКТИ се свързахме с един от представителите на ”Отровното трио”, а именно Арман Бабикян, който аргументира не споменаването на лустрацията в ”План за България”. В конкретика го запитахме дали от ”Отровното трио” не смятат, че вече е късно за лустрация, или пък смятат, че тя не е нужна за бъдещото благоденствие на България, като Бабикян ни отговори по следния начин: ”Нито едно от тези неща. Не сме я споменали, защото вътре са фиксирани по-скоро дълбочинните хоризонти за развитието на страната, а не отделни казуси. То за това е отворен и мейл, за да могат хората да предлагат конкретно ноу-хау, конкретни предложения, конкретни техни виждания и т.н. Говорим за генерален мастър план. Единственото, което е предложено, са 5 хоризонта за развитие на България в XXI в. Не сме слизали на ниво конкретика, както виждате, по нито една от темите. Никой нищо не може изключва, това са предложения на хората от площадите. Никой няма право да изключва – нито аз, нито вие. Напротив, обратното, важно е всеки да даде идеите и предложенията си.”

И понеже доста хора в социалните мрежи задават въпроса: ”Ще прави ли партия Отровното трио?”, медията ни реши да зададе въпроса на един от представителите му, като допълнихме и възможността за тяхно присъединяване към вече създадена партия, която е готова да реализира идеите на ”Триото” и хората от площада. Отговорът на пиар експерта Арман Бабикян бе следният: ”За зла участ не мога да отговоря на този въпрос, защото нито имам право да решавам, нито мога да говоря от името на хората. Нямам такова самочувствие. От Ваше име как да говоря, например? Неудобно е. Всеки в България има право да участва, в която иска партия. Ако трябва да анализирам, а не да отговарям на този въпрос, според мен проблемът в страната, но това е чисто мое аналитично становище, не мога да ангажирам никого с него, според мен хората в България трябва да се политизират, защото се оказа, че почтените, образованите, смислените хора, останаха извън борда на политиката и политическите решения. Някак си комфортната среда, в която се управлява страната, в която се движат решенията, в която се приемат законите, тези хора останах зад борда. А там нахлуха именно тези, които днес управляват България. Някак си ”партия” стана мръсна дума за свестните и стана обичайна дума за другите.”

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар