Армията се намесва! Военни ще помагат за зареждането на бензиностанции в Англия

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В Лондон и Югоизточна Англия продължават проблемите с доставките на гориво за бензиностанциите, за разлика от други части на Обединеното кралство, където има подобрение. От днес военни шофьори на цистерни ще се притекат на помощ.

По данни на Асоциацията на петролните търговци на дребно в неделя сутринта около 22% от бензиностанциите в Лондон и Югоизточна Англия са нямали капка гориво.

Председателят на асоциацията Брайън Мадерсън изрази разочарование, че не се вземат конкретни мерки в едни от най-гъсто населените райони на страната. В същото време обаче бе съобщено, че в Шотландия, Уелс, Северна и Централна Англия „кризата е почти пред приключване“.

Премиерът Борис Джонсън заяви, че не изключва проблемите със снабдителна верига да продължат до Коледа.

От Асоциацията на петролните търговци на дребно изразиха надежда, че с включването на армията от днес в зареждането на бензиностанциите положението рязко ще се подобри. Според плановете на правителството днес 200 души военен персонал, от които 100 шофьори на цистерни, ще се присъединят към операцията. Това ще стане основно в най-сериозно засегнатите Лондон и Югоизточна Англия.

Много сектори на британската икономика, включително хранително-вкусовата промишленост и търговията на горива на дребно, бяха засегнати от хроничния недостиг на шофьори на камиони, като сред причините са Covid-19, Брекзит, застаряващата работна сила и промените в данъчното законодателство.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар