Васиан

Архимандрит Васиан: Не съм предполагал, че православна България ще игони руски свещеници по толкова унизителен и обиден начин!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Никога не съм предполагал, че православна България, която руските войници освободиха преди почти 150 години, ще прогони руски свещеници по толкова унизителен и обиден начин!“

Това  разказа изгоненият от страната ни архимандрит Васиан от Руската цълква в интервю за телевизионния канал „Россия 24“.

Той разказва още, че миряните са стояли на 20 метра от храма, но не им е било позволено да го доближат, защото свещениците били под арест. На тях също не позволили да се доближат до хората.

„Към квартирата ми дойде полицай и ме наблюдаваше как си приготвям багажа в куфара. „Взех си паспорта, а той ми го взе. Даде ми го на границата. Това беше направо невероятно“, добавя той. 

Припомняме, че българските власти наредиха настоятеля на Руската православна църква в София архимандрит Васиан и двама служители на църквата „Свети Николай Мирликийски Чудотворец“ да напуснат страната, тъй като смятат, че „представляват заплаха за сигурността“.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар