Архитект предложи създаването на по-леки от въздуха летящи сгради

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проектът Oversky е дело на екоархитектът на Framlab Андреас Тьoлдфлат. Концепцията е опит за изграждане на публични места, които на пръв поглед ще левитират във въздуха.

Вижте как изглеждат летящите сгради >> >> >>Летящите сгради ще имат основа от въглеродни влакна, които биха „създали здрави, леки заграждения за клетки от хелиев повдигащ газ“. За разлика от водорода, хелият не е запалим и взривоопасен.


Концепцията включва още „нанофотонно инженерство“ – технология, която би охладила плаващите модули, използвайки „структура на материала, подобна на пяна„. Наномащабните въздушни джобове ще излъчват топлина обратно в атмосферата и ще охлаждат пространството под нея по почти същия начин, по който дърветата правят това естествено.

На пръв поглед концепцията е теоретично постижима, а науката зад нея работи. Във Framlab навярно са направили и всички необходими изчисления. За да може обаче сградите наистина да се реят във въздуха, те трябва да имат малка използваема част и подобно на дирижаблите да са основно съставени от тяло с летлив газ.

От Framlab не само свободното място, но и охлаждащите качества правят летящите сгради ценни за големите градове.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар