Асандж обжалва разрешението за екстрадицията му в САЩ

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Адвокати на основателя на „Уикилийкс“ Джулиан Асандж поискаха разрешение да обжалват решението, което прави възможна екстрадицията му от Великобритания в САЩ по обвинения в шпионаж, предаде Асошиейтед прес.

Адвокатите поискаха днес разрешение да обжалват решението на британски съд, което създава такава възможност, с аргумента, че обещанието на американското правителство, че Асандж няма да бъде държан в тежки условия в затвора има условен характер и може да бъде променено по усмотрение на американските власти.

По-рано тази година американският Държавен департамент обеща, че при евентуално осъждане на Асандж, той няма да бъде вкаран в затвора със „свърхстрог“ режим във Флорънс, щата Клорадо, който е с най-висока степен на сигурност в САЩ. Американските власти обещаха също, че наказанието му няма да включва „специални административни мерки“, които могат да включват изолиране от другите затворници и лишаване от привилегии като посещения, лична кореспонденция и използване на телефон.

Адвокатите не знаят кога британското правосъдие ще се произнесе по допустимостта на жалбата, но не очакват решението да бъде взето преди третата седмица на януари, заяви годеницата на Асандж Стела Морис.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар