Асен Василев готов за финансов министър, ако ПП вземат властта

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Асен Василев ще настоява отново да бъде финансов министър, ако „Продължаваме промяната“ спечели властта на 14 ноември, потвърди самият той. Двамата с Кирил Петков продължават предизборната си обиколка и се срещат със симпатизанти из цялата страна. 

„Вижданията ни за промяна съвпадат с почти всички хора, които срещнахме. Хората се вълнуват от цената на тока, вълнуват се да има добри заплати, добър бизнес, да има добри училища и болниците да работят. Това, което най-много ме порази, е колко много е бил мачкан малкият и среден бизнес и колко страх все още има. Този терор над малкия и средния бизнес трябва спре“, заяви бившият служебен министър пред БНР.  

Според него тези, които искат да влязат в листите, са обикновено най-неподходящи.

Василев призна, че „почти всички водачи на листи в първия ни разговор с тях ни отказаха. Казаха, че си имат по-добра работа и не са мислили да влизат в политиката. Търсим хората да не са зависими от политиката. Всеки да си има бизнес, да си има поприще, за да не зависи от това дали ще е в парламента.“

„От хората в листите не искаме нищо финансово. Провели сме разговори с приятели и познати от IT бизнеса, от Лондон и Ню Йорк, има достатъчно хора, които искат да ни финансират. Абсолютно безвъзмездно. И на тях им пука какво ще стане с България, и на тях им е писнало да чуват, че България е свързана с корупция и с последните места по всичко“, каза още той. 

По повод повишената инфлация в страната, финансистът внесе успокоение. „Инфлацията не е галопираща. Галопират цените на енергоизточниците и цените, които зависят от цените на енергоизточниците. В служебното правителство започнахме серия от мерки, за да овладеем мините, които цъкаха в електроенергийната система“, обясни Василев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар