Асен Василев е завел съдебен иск срещу Тошко Йорданов, но не изключи преговори с ИТН

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият финансов министър и един от лидерите на „Продължаваме промяната“ Асен Василев обяви, че целта на „Продължаваме промяната“ е първо място на парламентарните избори.

„Нашата цел за парламентарните избори е победата. Към този момент водим разговори с още малки партии, които искат да ни подкрепят. Ако те завършат успешно“, заяви бившият финансов министър по НоваНюз.

По думите му, новата формация „Продължаваме промяната“ е отворена за разговори с всички, дори и с „Има такъв народ“.

Завел съм иск срещу Тошко Йорданов в съда. Той направи едни изявления от трибуната на парламента. Мястото, където спорът ще бъде решен, е в Софийски градски съд. Ние трябва да надмогнем междуличностните различия с „Има такъв народ“ и да направим нещо смислено за България“, уточни Василев.

Искът е заради обвинението от Йорданов към бившия министър, че е откраднал интелектуална собственост. В края на юли депутатът от „Има такъв народ“ заяви от парламентарната трибуна, че в миналото Асен Василев е откраднал интелектуална собственост от фирма и е бил осъден за това. Става въпрос за сайта „Лесно.ком“, в чиято дейност Василев имал участие и финансирал с личен заем, а по думите на Тошко Йорданов, по-късно откраднал интелектуална собственост.

Василев изключи ДПС от възможните коалиционни партньори.

„С ДПС имаме тема, която ни различава много. Това е темата за г-н Пеевски. Ние вярваме на американското правителство и Джо Байдън, че Пеевски е участвал в корупционни схеми. ДПС не вярват на тази преценка и твърдо застават зад него. Докато това не се изчисти – няма как да имаме тема на разговор“, каза Василев.

Той посочи, че основното нещо, което новата формация иска е да се спрат течовете и данъците да бъдат събрани. А това няма как да стане, ако няма работеща съдебна система и прокуратура. Гогови са на разговори с ГЕРБ под условие:

„Вземаме предложението на „Демократична България“ за съдебната реформа и го слагаме в зала. Ако ГЕРБ го подкрепят – можем да говорим. Ако това не се случи, то ние нямаме тема на разговор. Просто е.“

„БСП имаха възможност да подкрепят съдебната реформа няколко пъти и не го направиха. Надяваме се, че това ще се случи в следващия парламент“, каза още бившият финансов министър.

Бившият финансов министър обясни, че разполага с около 70 хиляди лева в банкови влогове. Той бе категоричен, че шефът на НАП Румен Спецов е продал фирма без данъчни задължения.

„С удоволствие бихме го приели в партията, но той е данъчен чиновник и това няма как да се случи“, добави Василев.

Представители на „Продължаваме промяната“ влизат в Инициативния комитет, който ще издигне Румен Радев за втори мандат, съобщи още той, но добави, че все още не са излъчили кои представители ще влязат в него.

„Ние вярваме, че Румен Радев е най-добрият президент, който България може да излъчи на изборите. Твърдо стоим зад него, защото той ни даде свобода на действие и се отнесе изключително почтено с нас“, заяви Василев.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар