Асен Василев иска с ДБ да подпишат коалиционно споразумение за обединение

Асен Василев иска с ДБ да подпишат коалиционно споразумение за обединение

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Работим заедно с ДБ доста активно, така че да се случи обединение, каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев пред журналисти в Народното събрание.

И добави, че това обединение няма да е „само с тях – с всички други партии и граждански организации, с които имаме обща визия за България“. Целта била как България да стане една съвременна европейска държава, „в която всички ние искаме и се гордеем да живеем.Василев направи уговорката, че си представя това обединение с ДБ, стъпило на „предварително подписано коалиционно споразумение“.


„Аз мисля, че малко по малко българското общество узрява за нов начин за правене на политика и затова накъде искаме да вървим. Мисля, че много ясно се видя, че има две алтернативни визии за това как България трябва да изглежда. Едната визия е, че всичко, което се е случвало досега е горе-долу добре и това е, което можем. Другата визия е, че можем много по-добре, България може да заеме много по-достойно място в ЕС, да задава тонът какво се случва и наистина да се интегрира, така че животът на българските граждани да стане много по-добър“, смята Асен Василев.

Попитан дали са склонни да подкрепят заедно с „Възраждане“ и „БСП за България“ жалба до Конституционния съд по казуса с АЕЦ „Козлодуй“, Василев каза, че трябва да видят какви са им мотивите.

„Аз смятам, че е изключително грешно да се избира конкретен производител и конкретен тип реактор“, добави той по повод сделката с „Уестингхаус“ за нови ядрени мощности.

Според него е трябвало да се подходи по различен начин. По-рано Борислав Гуцанов от БСП призова и „Продължаваме промяната“ да се включат в подписката за сезиране на Конституционния съд.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар