Асен

Асен Василев няма висше образование, твърдят топфинансистът Кольо Парамов и адвокат Даниел Божилов. Зоват го да покаже дипломата си от Харвард – не открили следи от нея!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Финансистът Кольо Парамов и адвокат Даниел Божилов цял месец издирват следи от висшето образование на Асен Василев в Харвард и не ги откриват не само в прочутото учебно заведение, но и никъде по света.

И Василев, и президентът Румен Радев трябва незабавно да покажат официални копия от документите за висше образование на бившия вицепремиер и министър на финансите в сваленото от власт правителство на Кирил Петков, както и министър в първото служебно правителство на Радев през 2021 г.

За това настояват топ финансистът Парамов и адвокат Божилов пред ПИК.

Издирването на документи за завършено висше образование от Асен Василев в Харвард сочи, че той наистина е пребивавал там, но само 3 семестъра на подготвителни курсове, за да постъпи на редовно обучение. За самото му обучение няма и следа, както няма и следа от документи, доказващи, че има бакалавърска или магистърска степен.

Василев твърди, че е бил асистент в Харвард. Истината обаче е, че тази негова функция не е на нивото на висшето образование, а на въпросните подготвителни курсове и се свежда до секретарски дейности от сорта на бърсане на дъски и разнасяне на кафета.

Според Парамов и Божилов образованието на Асен Василев се свежда до завършената от него гимназия в Хасково и не е продължило до следващите степени. Те са убедени, че поста си на служебен финансов министър, както и на редовен такъв и вицепремиер той е получил по силата на промените в законодателството, които допускат хора само със средно образование да стават министри.

Това се случи след промени в Закона за държавната администрация, направени през 2001 г. заради Васил Иванов – Лучано, който стана министър на спорта в правителството на Симеон Сакскобургготски, макар да има средно образование.

Затова Парамов и Божилов зоват Радев да покаже копията от документите, с които е назначил Асен Василев в служебното си правителство. Както и самия Василев да си покаже дипломата за висше образование от Харвард. Като припомнят, че таксата за обучението там е много висока и се съмняват, че семейството на Василев от Хасково е можело да си позволи да я плаща.

Топ финансистът и адвокатът се захванали с издирвателните си дейности, след като стана ясна, че Асен Василев на два пъти е номиниран да бъде премиер на второто правителство на харвардските аферисти след падането на кабинета на Кирил Петков от власт. Те бяха промотирани на широката българска общественост именно като „харвардски възпитаници“ от медийния кръг на олигарха Иво Прокопиев.

Парамов и Божилов са възмутени не само от липсата на образование на човека, който е управлявал и иска да продължи да управлява държавата като премиер, но и от огромните съмнения, които будят твърденията му, че е завършил Харвард, тъй като не открива следи от такова висше образование.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар