Асен Василев обеща: Горивата няма да поскъпват след договорката за дерогация от 1 март – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Няма сериозни проблеми в бюджета за следващата година, въпреки  наложените корекции в приходната и разходната част. Това заяви в Благоевград финансовият министър Асен Василев и отхвърли внушенията за увеличаване на цените на горивата след постигнатото политическо споразумение за прекратяване на дерогацията на “Лукойл”. 

Премиерът Николай Денков обаче призна, че точно то е пример за политически натиск.“Това, което ние сме заложили, е да има един милиард лева за общински проекти. В този един милиард има конкретни параметри, с които общините могат да кандидатстват – обикновено до 3 проекта за общините без райони. Това, което колегите от ГЕРБ искат, е този списък с проекти да бъде приет със Закона за бюджета, а не да се работи с МРРБ както беше преди това. Това не е проблем. По принцип е добре парламентът да изгласува списъка”, коментира Асен Василев и добави:


“Няма причина да се повишават цените (на горивата). Това, че се забранява износът от 1 януари – забранява се износът на база руски петрол. Но ако има неруски петрол, спокойно могат да си изнасят продуктите. Това просто ще ускори преминаването към неруски петрол”.

 “Всеки, който се е захванал с политика, трябва да очаква да има натиск върху него. Мога да кажа абсолютно убедено, че не съм направил никакъв компромис, който е важен за развитието на страната. Има такива опити, но аз ги отказвам съвсем категорично. Примерът с дерогацията е такъв” каза от своя страна премиерът Николай Денков.

“Кой е корумпиран и кой не, трябва да каже съдебната система. Затова работим упорито за промени в правосъдната система, каза акад. Николай Денков. Виждате, че се променят законите, очакваме сега през декември да бъде променена и Конституцията в тази част, нека правосъдната система да си изпълни нейните задачи в това отношение. Иначе е много лесно да се лепят епитети”, добави министър-председателят.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар