Асен Василев: Спиране на кражбите е задължително условие за коалиция с „Продължаваме промяната“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изходът от политическата криза е да започнем да говорим за това какво можем да свършим за България. Не сме скарани с никого. Избирателите имат глави на раменете си и сами правят избор, те не са добитък. Това каза в предаването „Панорама“ по БНТ Асен Василев „Продължаваме промяната“, който е и бивш служебен министър на финансите.

Започнали сме разговор, предложили сме принципи, според които смятаме, че трябва да се управлява държавата, и търсим съгласие около тези принципи. Надявам се такова съгласие да бъде постигнато в следващото Народното събрание. Този процес сме го започнали преди изборите, заяви Василев.

Имаме доста по-центристки виждания за икономиката и политиката от „Демократична България“ и формацията на Мая Манолова, така че е нормално хората да изберат за кого да гласуват. Нормално е и да се изгради компромис как да се управлява държавата в коалиция, защото тя трябва да се управлява в коалиция, добави той.

Единствената разделителна линия, която трябва да съществува, е спиране на кражбите. Ако не спрем кражбите, няма да има пари за нищо. Трябва да е ясно, че това е задължително условие за всичко друго при преговорите след изборите. Оттам нататък не трябва да се пипат данъците, но те трябва да се събират от абсолютно всички фирми. Трябва да има достъп до качествено образование и здравеопазване в страната, посочи бившият служебен министър на финансите.

Ако спрем кражбите, ще си подредим държавата толкова китно, че ще имаме основание да се гордеем, подчерта той.

Асен Василев: Нямаме ли съдебна реформа, няма да имаме и чужди инвестиции

Попитан какво е отношението на „Продължаваме промяната“ към кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат, Асен Василев отбеляза, че партията е изпратила двама свои представители в Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Радев.

Г-н Румен Радев ни даде възможност да работим абсолютно независимо и застана твърдо зад антикорупционната заадча, която си поставиохме и успяхме да изпълним – да има достатъчно пари в държавата. Твърдо заставаме зад него и призоваваме всички хора, които вярват на нас, да вярват и на него, каза още Василев.

По думите му служебното правителство има инструменти да се справи с кризата с високите цени на електроенергията и природния газ.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар