Асен Василев: Трябва да се махнат бордовете в енергетиката, които са на ГЕРБ – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Относно решението на КС по казуса с Кирил Петков той каза: „Почтеността е когато видиш кражба, да я спреш, да се подготвиш за ковид кризата, да увеличиш пенсиите. Август месец кризата ни изглеждаше много далечна. Локдаунът изглеждаше хипотетичен. Сега виждате каква е реалността. Декларацията е с абсолютно вярно съдържание. Кирил Петков си е върнал паспорта. Юристите са разделени 50 на 50. В Конституционния съд също не са единодушни, видяхте“.  

Въвеждането на зеления сертификат е по-добре от локдаун. Но ние предложихме да се признава не само зеления сертификат, но да има сертификат и за хората с антитела. Те също да могат да влизат в ресторанти, молове и т. н. Истината е, че има много медицински аргументи, да им се направи тест на хората и да се даде право. Идеята не е кой е ваксиниран, а кой има имунитет.Къде по света РЗИ-та са давали заето?! Антителата трябва да се признават, това ще позволи на милион, милион и половина български граждани да водят нормален живот в страната. В актуализация е предвидена мярка локдаун, но се надявам да не се стигне до това.


Трябва да поличим 100 процента от азерския газ. Важно е „Булгаргаз“ какъв капацитет ще резервира в гръцката система.  Питайте ги защо не го правят. Там ръководството, както знаете не е сменено. Започнахме с КЕВР да правим срещи, за да се намали цената за доставчик последна инстанция, да се махнат търговци, които не си изпълняват договорите.

Управлението на „Топлофикация“ не си е свършило работата. Не е инвестирало, не си е направило газови договори с външни доставчици. Вместо това имаме течове на ресурс, фирма на Ковачки, която купува евтино и подава скъпо. И вместо управлението на „Топлофикация” да работи за това да имаме евтино парно, то какво прави – трупа загуби и го хвърля на гърба на хората. Промяна в закона за публичните дружества, така че да се махнат бордовете в енергетиката, които са на ГЕРБ. Има сега закон – бордът да не може да бъде пипан от министъра три години.

Ние сме за нови ядрени мощности в Козлодуй, без „Белене“. Всички кадри са в Козлодуй. Ако се направи в „Белене“, проектът ще е три пъти по-скъп и ще може да се краде.

Не съм казал, че не сме готови за еврозоната. Казах, че трябва да се проведе дебат и разяснителна кампания, за да знаят хората какво ги очаква. Ако влезем със затворени очи, те ще се чувстват излъгани. Самата замяна на левове с евро пак казвам, трябва да се обясни на хората. Това би било добре за бизнеса.  Българският лев е вързан за еврото от 20 години. Цената на имотите е в евро, до такава степен еврото е навлязло.

 

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар