Асен Иванов е новият главен редактор на bTV Новините

Асен Иванов е новият главен редактор на bTV Новините

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Асен Иванов е новият главен редактор на bTV Новините, съобщиха оттам. Считано от днес, 23 февруари, той поема поста от Веселина Петракиева, която напуска телевизията по собствено желание.

След дългогодишна всеотдайна работа тя реши да се оттегли от поста си на главен редактор на bTV Новините и да продължи развитието си извън компанията, допълват от медията.

“Веселина беше невероятно отдаден и квалифициран ръководител и помогна на редакцията ни да премине през много предизвикателства. Изказвам искрена благодарност за нейната лоялност и принос към екипа. Пожелавам ѝ здраве и късмет, и се надявам да знае, че винаги ще бъде част от семейството на bTV. В същото време имам удоволствието да приветствам Асен Иванов в новата му роля. Той е сред професионалистите с доказан опит в нюзрума на bTV и има дълъг стаж в редакцията. Убеден съм, че заедно ще продължим да произвеждаме качествени новини и журналистика на най-високо ниво.”, заяви Ралф Бартолайт, главен изпълнителен директор на bTV Media Group, който продължава да изпълнява функцията на директор наотдел “Новини, актуални предавания и спорт”.

Асен Иванов е опитен журналист и има богат стаж като репортер, автор и продуцент на новини. В редакцията на bTV е повече от 12 години, като след кратко прекъсване от 3 юли 2017 г. се връща в нюзрума на bTV по времето на тогавашния директор на новинарския екип. От 2021 г. е заместник-главен редактор на bTV Новините и продуцент на новинарско съдържание. Има опит в печатни и електронни медии, известен е с многобройните си материали в областта на съдебно-криминалната и разследваща журналистика. В ежедневната си работа е отговорен за съдържанието на новинарските емисии, извънредни студия, специални издания и телевизионни продукции на територията на цялата страна и чужбина. Отличен е за “Репортер на годината на bTV новините” през 2007г. Завършил е икономика и право. Магистър е и по национална сигурност от Военна академия” Г.С. Раковски”. През 2013 г. преминава специално журналистическо обучение в централата на CNN в Атланта, САЩ.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар