Асен Василев

Асен Измамата за изгонения руски свещеник: на 100 % е шпионин, защото информацията е от САЩ

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 100% сме сигурни, че изгонихме руски шпионин, а не обикновен свещеник, защото информацията за агенти в Руската църква дойде от партньорски служби. Единственият проблем е, че той е работил в България в рамките на 5 години, а ДАНС не са го засекли. Колегите от Република Северна Македония казаха, че той е вербувал македонски граждани от България. Това заяви пред Нова тв министърът на финансите Асен Василев.

Преди три дни ДАНС изгони предстоятеля на Руската православна църква архимандрит Васиан и още двама беларуски граждани, служители в Руската църква в София. След като остана без свещеници, църквата затвори врати.

Протестиращи се събраха днес пред заключената църква и поискаха духовният храм да продължи да работи. Те обвиниха политиците, че посягат на християнството. Според тях руските свещеници са изгонени от страната, защото представляват Руската православна църква. Управляващите заявиха, че са изгонени, защото са руски шпиони по информация на чужди служби.

„ДАНС или не са имали информация, или поради някаква причина не са действали. Разбирам, че понякога истината боли“, заяви Асен Василев.

„Истината е, че поне това, което аз виждам като продукт от нашите служби за сигурност, не отговаря на никакви стандарти. И съответно съвсем отговорно мога да кажа – не смятам, че гарантират сигурността на страната“, заяви Асен Василев.

Според него ремонтът на службите е изключително наложителен, защото те са неефективни.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар