Стойчо Кацаров: Колкото повече хора се ваксинират, вероятността да се стигне до нов ръст на заболелите намалява

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Стойчо Кацаров: Колкото повече хора се ваксинират, вероятността да се стигне до нов ръст на заболелите намалява.

Подходът, който сме предприели в момента, е безалтернативен. Така ще можем да излезем дългосрочно от ситуацията и да се върнем към нормалния си живот.

За антителата – въпросът се обсъжда отдавна. Според много учени антителата не са гаранция, че хората са преболедували. Световен спор е дали трябва да се приемат. Продължава да се обсъжда от нашите експерти, и от ЕК. Дали могат да служат като условие да живеш и работиш в безопасна среда. Изключително сложен е въпросът. В ситуация на много висок брой заразени хора, трябва да сме много предпазливи и консервативни с такива решения.
Разпоредих на контролните органи до понеделник да дават предписания как процесът да се организира по-добре. От понеделник смятам, че контролът трябва да бъде засилен. Контролни правомощия имат и общините. Апелирам и те да се вклщчат в контрола по спазването на мерките. Ще успеем само, ако сме съпричастни всички.ю

Бойко Рашков: Имаме готовност да участваме в съвместни контролни екипи. Става дума за общонационален проблем.

Кацаров – за хората със специфични заболявания: Ще възложа на експертните съвети да направят преглед и ако те посочат заболявания с висок риск при ваксиниране, на тези хора да бъде разрешено да участват в стопанския живот въпреки че нямат сертификат.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар