АстраЗенека възобнови тестовете на ваксината срещу коронавируса

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Клиничните проучвания за коронавирусната ваксина, разработена от АстраЗенека (AstraZeneca) съвместно с Оксфордския университет, са възобновени във Великобритания след потвърждение от Агенцията за контрол на лекарствата (MHRA), че това е безопасно, съобщи днес британско-шведската фармацевтична компания, цитирана от световните агенции и БТА.

Третата фаза на тестовете на ваксината в Обединеното кралство, Бразилия, САЩ, Южна Африка, Япония и Русия бе спряна, за да се открият причините за влошеното здраве на един от доброволците.

Стандартният процес на преглед задейства доброволна пауза във ваксинацията във всички глобални проучвания, за да позволи преглед на данните за безопасност от независими комисии и международни регулатори, обясни АстраЗенека, цитирана от Ройтерс.

Британската комисия приключи своите разследвания и даде на регулаторния орган препоръка за безопасност, допълни компанията, като отбеляза, че не може да разкрие допълнителна медицинска информация.

Всички следователи и участници в проучванията ще получават съответната актуализирана информация и тя ще бъде достъпна в световните клинични регистри съгласно регулаторните стандарти.

Ваксината на АстраЗенека и Оксфордския университет е един от най-напредналите западни проекти, тестван върху десетки хиляди доброволци по света. Тя е в така наречената фаза 3 – последната, в която се проверяват безопасността и ефикасността, уточнява АФП.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар