Атака в брюкселското метро, мъж рани с нож трима на станцията до Еврокомисията (видео)

Атака в брюкселското метро, мъж рани с нож трима на станцията до Еврокомисията (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нападение с нож беше извършено в брюкселското метро в понеделник вечерта на метростанция “Шуман”, до сградата на Европейската комисия.

Трима души бяха ранени по време на атаката, съобщи белгийската полиция, цитирана от Франс прес. Един от пострадалите е със сериозни наранявания.

Благодарение на сътрудничеството на няколко полицейски служби е станало факт и бързото арестуване на нападателя, заяви кметът на града Филип Клоз.

Първоначално се съобщаваше само за един ранен.

Нападението е било извършено в 18 ч. по Гринуич. Заради него бе преустановен трафикът по част от двете линии на метрото, преминаващи под станция “Шуман”. На място продължава работа полицията.

Засега мотивите на нападателя остават неизвестни. Федералната прокуратура не е била сезирана на този етап. Според запознат източник задържаният за атаката е бил известен на властите заради психиатрични проблеми.

Нападателят се е опитвал да се нахвърли безразборно, върху когото и да било, разказват очевидците. Съобщава се за паника, траяла кратко, и за бягащи към изходите на метрото пътници, информира БТА.


Снимка: БТА

Според свидетели нападателят е мъж, който първо е ранил една жена, докато е излизала от метрото. След това той се е насочил към друга жена, която бутала детска количка.


Снимка: БТА

Снимки и видеа от мястото на инцидента показват млад мъж да лежи на пода под дулата на пистолети на полицаите, след като е бил арестуван.


Снимка: БТА

Спирка “Шуман” се намира в центъра на белгийската столица, точно пред сградите на Европейската комисия и на Съвета на ЕС и Европейския съвет.

През 2016 г. на съседната спирка “Малбек” бе извършен единият от двата атентата в белгийската столица.

 


Снимка: БТА


Снимка: БТА

Източник: dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар