Атака по офис на ГЕРБ и напрежение пред старото НС на поредния протест в София

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Антиправителствената демонстрация, обявена като “Всенароден митинг-протест” под надслов “Единни сме силни”, премина със значително по-малка от анонсирана численост на участниците, но въпреки масираното присъствие на полиция, антиправителственото събитие отново стана арена на инциденти. Служителите на МВР успяха да попречат на недоволните да стигнат до старото Народно събрание, но не и да изпочупят офиса на ГЕРБ.

Снимки вижте тук >>

Малко след 17 часа днес участниците в митинга, организиран в социалните мрежи от инициативите “Системата ни убива”, “Правосъдие за всеки” и движение “Боец”, блокира района около паметника на Царя Освободител. Демонстрантите развяха български знамена, скандираха “Оставка!” и поднесоха венец на, по думите им, “мъртвото 44-то Народно събрание”.

Малко след 19 часа се стигна до първо напрежение. Част от протестиращите опитаха да пробият кордона от униформени и да стигнат до бившата сграда на парламента под предлог, че искат отец Дионисий да прочете молитва там. Те обаче бяха изблъскани от полицаите и ситуацията беше овладяна.

В същото време площадът беше опушен от черни димки. Гръмнаха и четири бомбички. Минути по-късно протестиращите се преместиха за кратко пред бившия Партиен дом и Министерски съвет. Те блокираха движението в района на Ларгото, а след това продължиха с шествие по бул. “Дондуков”, като минаха през Министерството на отбраната, а след това опитаха да стигнат до сградата на Столична община.

Снимка: БТА

В крайна сметка недоволните изляга гнева си по офиса на ГЕРБ на бул. “Дондуков”. Няколко младежи изпочупиха стъклата на входната врата с камъни и кофи. Това накара част от участниците в протеста да ги определят като провокатори и да напуснат демонстрацията, а останалите 100-тина души е отправиха към “Орлов мост” със скандирания срещу правителството и главния прокурор.

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар