Атаките срещу Радев идват от хора, които не блестят с особен интелект, основно са тъпаци

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Атаките срещу Румен Радев и Илияна Йотова не са спирали, но кампанията на президента няма да включва мръсни лични нападки. Това заяви в интервю за Агенция „Фокус“ социологът проф. Александър Маринов, който е част от Инициативния комитет на Румен Радев и Илияна Йотова и председател на Стратегическия съвет към държавния глава.

Според него атаките срещу кандидатпрезидентската двойка се водят от един тесен кръг хора и от хора, които „не блестят с особени интелектуални и морални качества“.

Разбира се, когато ни нападат, няма да оставаме длъжни, но не в стила на нашите опоненти. Не в този примитивен и вулгарен стил. Ние ще говорим за нещата, които президентът и вицепрезидентът са свършили. На тази основа има основание да се смята, че ще продължат да вършат. Що се отнася до кампанията на другия – това си е техен избор. Аз лично не смятам, че с подобно ниско вулгарно ниво на нападки може да се спечели кой знае колко, но както се казва – това могат, това правят, каза още проф. Александър Маринов.

Според него със сигурност във всеки един сектор на политиката ще се намерят някакъв малък брой хора, които се радват на агресивност, дори и на оскърбителни нападки към опонентите.

Мнозинството от хората у нас искат един цивилизован, възпитан, приличен стил на политическа дискусия дори когато тя придобива характера на сблъсък. Ние може да сме на непримирими позиции, но това не означава, че политиците трябва да се държат като простаци. Иначе дават много лош пример и отблъскват хората от демократичната политика, допълни социологът.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар