Атанасова от ГЕРБ към кабинета: Оставка, аматьори! Управляващите напуснаха залата

Атанасова от ГЕРБ към кабинета: Оставка, аматьори! Управляващите напуснаха залата

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Скандал в парламента предизвика декларация на ГЕРБ по повод решението на Софийския районен съд, че заповедта за задържането на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Борисов е незаконосъобразна.

Десислава Атанасова от ГЕРБ призова премиерът да понесе отговорност и да подаде оставка: „Клети ми, господин Петков, по силата на някакви стихии в момента министър-председател, дали имате представа какво означава това съдебно решение, какво означава този арест и имате ли представа, че от подобни ваши девиации страдат хора? Господин клети Петков, призовавам Ви като минимум да не правите нищо повече. Още по-добре е да не говорите повече, а най-добре ще бъде отново да се върнете към търговията на дребно. Оставка, аматьори!“Парламентарната група на ГЕРБ аплодира Атанасова. Управляващите напуснаха пленарната зала.


Главната дирекция „Национална полиция“ ще обжалва решение на Софийския районен съд от днес, който отмени заповедта за задържането на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, като незаконосъобразна, съобщиха от МВР.

От Главната дирекция подчертават, че няма да коментират невлезли в сила съдебни решения.

На 17 март Бойко Борисов, Владислав Горанов и медийният съветник на ГЕРБ Севделина Арнаудова бяха задържани в ареста, а на следващия ден бяха освободени, без да им бъде повдигнато обвинение.

Те бяха отведени от полицията по повод на образувано производство за изнудване, свързано с бизнесмена Васил Божков. Тримата обжалват пред съда заповедите си за задържане.

Според съда заповедта за задържане на Борисов не се базира на целта на закона, защото обективно е невъзможно заповед, страдаща от липса на задължителни реквизити и издадена за задържането на лице, за което няма годни данни за извършено от него престъпление, да осъществява целта на закона.

Самият Борисов реагира на решението на съда с почти същия пост, с който премиера Кирил Петков обяви задържането на лидера на ГЕРБ през профила си във Facebook: „Благодаря на българския съд! Няма никой над закона!“.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар