Атанасов обвини Военното разузнаване, че го разработва, службата му отговори

Атанасов обвини Военното разузнаване, че го разработва, службата му отговори

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов се оплака, че е разработван от Военното разузнаване. Той коментира, че си го обяснява с настояването му за реформи в службите.

“Аз бях този, който най-много настоява да има реформи в службите. Предлагах конкретни механизми как това да се случи. И знаете ли какво получих насреща – разработка от военното разузнаване срещу мен. Бях сигнализиран от депутати от ГЕРБ и ДПС за тази преписка, за да бъда сплашен, за да ми бъде казано – не се занимавай с това”, каза Атанасов пред БНТ. Той не даде повече подробности за какво точно е разработката.

Няколко часа по-късно от Служба “Военно разузнаване” отговориха в официална позиция, че “по закон тя не разработва български граждани в смисъла, който влага в интервюто си господин Атанасов”.

От изявлението на Военното разузнаване става ясно, че е визирана разработка ВР срещу опит на лица да склонят военни разузнавачи да издадат държавна тайна.

“Най-вероятно конкретното изявление е породено от сигнала, който Служба “Военно разузнаване” подаде до компетентните органи относно предполагаем опит на външни лица за склоняване на служители на българското военно разузнаване към престъпления по смисъла на Наказателния кодекс за осъществяване на нерегламентиран достъп до класифицирана информация”, посочват в позицията си от службата.

“За пореден път се прави опит за уронване на престижа на българското военно разузнаване и накърняване на достойнството и безспорния професионализъм на всички служители, изпълняващи задачите си в сложната среда за сигурност”, заевършва изявлението, публикувано в отговор на обвинението на съпредседателя на ПП-ДБ Атанас Атанасов.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар