Атанасов с разкрития за Калин Стоянов и убийството на Нотариуса – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Атанасов с разкрития за Калин Стоянов и убийството на Нотариуса

стоп кадър/БНТ

Калин Стоянов е живял в секретна квартира и е поддържал връзка с Николай Филипов-Ники Митничаря. Със случая “Живко Коцев” се опитват да дискредитират ПП-ДБ, че сме организатори на контрабанда. Разработката на ДАНС почнала преди година – тогава Живко Коцев не е бил главен секретар на МВР, срещу кого тогава е била разработката? Разпитани са двама служители на МВР, кандидати за поста главен секретар.

Това съобщи съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов по БНТ.

Братът на Петя Банкова, Стефчо Банков (който е върнат на работа от съда като съветник на Калин Стоянов, след като Бойко Рашков го освободи), е образувал две досъдебни производства срещу Калин Стоянов – когато Банков беше начело на “Вътрешна сигурност” в МВР, продължи Атанасов и се изясни: Едното – че Стоянов живеел в засекретена квартира, което е абсолютно нарушение. Второто – че има връзки с Николай Филипов, по прякор Ники Митничаря. Случайно ли е, че след това почва разработка на ДАНС срещу Банкова, попита Атанасов.

 

Но на въпрос, че чак след протеста срещу БФС ПП-ДБ публично свалиха доверие от вътрешния министър Калин Стоянов, Атанасов отрече.

Тази т. нар. афера “Митници” трябва да изпълни няколко задачи. Тя е да отклони вниманието по аферата Нотариуса. Комисията за Мартин Божанов -Нотариуса заглъхна, всички са съсредоточени в тази за “Митниците”,коментира Атанас Атанасов.

Любомир Янев разследва убийството на Мартин Божанов – Нотариуса, разкри Атанасов.

Той повдигна въпроса дали Янев и Божанов имат роднинска връзка.

Кой трябва да профилактира купувачите на гласове? На първо място с политическата отговорност е МВР министъра, настоя лидерът на ДСБ. Не за пръв път участвам на избори, знам кой с какви средства си служи – във всяка една област хората знаят кои са купувачите на гласове, но МВР си затваря очите, когато трябва. ДАНС трябва да работи много усилено по темата, защото купуването на гласове е заплаха за националната сигурност, подчерта Атанас Атанасов.

“Основната задача на марионетното правителство е да организира честността на изборите”, каза той.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар