Атентаторът от Берлин обиколил половин Европа, докато тя го търси

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Атентаторът, който се заби с камион в коледния базар в Берлин, уби 12 и рани 48 души, е успял да обиколи половин Западна Европа преди да бъде засечен и убит в престрелка с полицията в Италия. Това показват данните на разследването до момента. Макар самоличността му да бе установена за по-малко от 24 часа след терористичното нападение и тунизиецът да бе обявен за издирване в цяла Европа, Анис Амри е успял не само да напусне германската столица, но и да мине през поне 4 граници преди да попадне в Италия, където карабинерите го засякоха и ликвидираха. И докато самото му излизане от Берлин по всяка вероятност е станало преди да бъде установено, че именно той е бил зад волана на камиона убиец, тъй като първоначално за атентата бе арестуван друг човек, то изобщо не става ясно как издирван терорист успява да пътува свободно с влакове и автобуси.

Според източници на френски медии Анис Амри е напуснал безпрепятствено Берлин и се е отправил към Холандия, предаде БГНЕС. Проникнал е безпрепятствено в страната, след което се е качил на автобус в град Неймеген, който се намира в близост до германската граница. С него тунизиецът е успял да влезе във Франция. Двете държави обаче нямат обща граница, а не се посочва какъв е бил точният маршрут на автобуса. По всяка вероятност обаче е минал през Белгия, което означава, че терористът е преминал през още 2 граници. После стигнал до Лион.

След това се добрал до жп гарата в града, от където взел влак до град Шамбери във френските Алпи. Чак след това Амри успял да се прехвърли в Италия, където по-късно беше убит по време на престрелка с полицията, след като органите на реда му поискали документите за рутинна проверка. Разследващите все още се опитват да установят как Амри е успял да напусне Берлин и да пропътува огромното разстояние между Германия, Холандия, Италия и Франция.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар