Атила Фикрет стана най-младият брокер на финансови инструменти в България

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Варненецът Атила Фикрет е най-младият брокер на финансови инструменти в България, издържал успешно изпитите на Комисията за финансов надзор. Атила е едва 20-годишен, студент във втори курс по “Финанси” в УНСС. Той получи официално удостоверението си днес, заедно с още 10 нови финансови брокери на специална церемония, организирана от КФН.

На изпита се явиха общо 17 кандидати, от които 11 го преминаха успешно, като Атила Фикрет е класиран на второ място, а за най-добър резултат бе отличен Христо Панайотов. Четвърта е дъщерята на бизнесмена Пламен Бобоков, става ясно от списъка на издържалите изпита, публикуван от КФН.

Сертификатите на най-новите брокери на финансови инструменти връчи изпълняващият правомощията зам.-председател на КФН Петко Джелепов. На церемонията присъстваха и доц. д-р Маню Моравенов – изпълнителен директор на Българската фондова борса, Радослава Масларска – председател на Българска асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП) и Наталия Петрова – председател на Българска асоциация на управляващите дружества (БАУД).


Снимка: Личен архив

Атила Фикрет работи от половин година като експерт “Ликвидност и инвестиционни услуги” в една от банките у нас, откъдето е изпратен на обучение в Комисията за финансов надзор за придобиване на право за упражняване на дейност като брокер на финансови инструменти.

Атила е син на Айсехел Руфи, дългогодишен журналист от екипа на в. “Труд” във Варна и настоящ изпълнителен директор на фирма за индустриални и складови бази. Майка му също е икономист с диплома от УНСС и бивш пиар на икономическия министър от кабинета на Тройната коалиция – Петър Димитров. Именно Димитров, който след политиката се зае с преподавателска дейност, е насочил младежа към кариера във финансовата сфера.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар