Ахмед Доган дари 1 млн. турски лири за пострадалите от земетресението

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган дари 1 млн. турски лири за пострадалите в земетресението в Турция. Сумата се равнява на около 100 000 лева.

Солидарността в света говори за авторитета на Турция, заяви Доган. Председателят на движението Мустафа Карадайъ публикува специалното послание на Доган към турския народ в личната си страница във фейсбук.

“Трагедията, която ви сполетя, е неописуема. Искам да изразя личната си съпричастност към вашите мъки и страдания. Историята на Република Турция е трасирана от много проблеми и предизвикателства, но тя винаги е намирала изход в единството и заедността на нацията”, заявява още Ахмед Доган.

“Самият факт, че за броени часове и дни Република Турция получи солидарността на голяма част от света, говори изключително много за нейния авторитет в съвременния свят. За това признание всички вие имате място и роля. И ние, като представители на Турския свят, се гордеем с това”, се казва още в посланието.

“Позволявам си да направя дарение от 1 милион турски лири за пострадалите. Приемете го като израз на съболезнование и споделяне на надеждата ви за оздравяване и сигурност на вашия живот”, пише още Ахмед Доган.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност