А. Герджиков в Турция: У нас лъжат, че е имало робство, за да ни скарат с братята ни турци

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Никой истински учен, в академичните среди, или в Университета, не приема термина “турско робство”. Това е откровена глупост, но скоро ще се преборим с нея, и децата ще разберат истината.” Това коментира пред изселнически организации в Турция, кандидатът за Президент на ГЕРБ – проф.Анастас Герджиков.

Изказването му е второ по рода се, след като още първото му интервю, след номинацията за изборите, бе за турски вестник, а самото изказване предизвика фурор сред изселниците.

Предния път не само отрече робството, но и посочи Васил Левски като “измислен супер герой”, сътворен от Иван Вазов – някакво подобие на днешните комикс звезди на Marvel. “В историческата наука няма никакви спорове. Това не е робство. Българите са живели добре с турците, и дори са участвали в управлението на империята.

Повечето еничари са били българи, а този корпус е опредял кой да е султанът. И никое българско момче не е завлечено в еничарския корпус насила. Майките сами са си давали децата, за да станат те паши и везири”, добави професорът. Припомняме, за 10 години управление, ГЕРБ успя да извади турското робство от учебниците, и да го замени със “съвместно съжителство”. Било е всичко по мед и масло, а революционерите са терористи, които разваляли рахата на българо-турския комшулук. “Турското робство е измислица на комунистите, за да оправдаят Възродителния процес. България отново се извинява за това, и ще се чувстваме за вечни времена виновни, за репресиите спрямо турците, от които само добро сме видели”, обясни Герджиков на изселниците.

Припомняме, схемата да бъде свален Радев, е да се стигне до втори тур, където 10-11% от гласовете на ДПС да се прелеят към кандидата на ГЕРБ. От друга страна, пуснати са всевъзможни кандидати-мюрета, които уж са срещу ГЕРБ, но целта е да “дърпат” от вота за Радев, за да не е той обединен, и да не победи на 1 тур. 300 хиляди гласа на изселниците могат да се окажат решаващи, въпреки че сред тях има хора, които никога не са стъпвали в България, родени са в Турция, но ДПС им е дало гражданство, докато бяха заедно с ГЕРБ на власт.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар