А. Райчев: Борисов не е разговарял с Тръмп и няма как да събори Радев. Къде е тръгнал с рейтинг от 30 % срещу 60 % на Радев?

България, САЩ
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Току що в ефира социологът Андрей Райчев попиля от критики Бойко Борисов след снощната му снимка и 3 секундна среща с Доналд Тръмп в САЩ.

Райчев обяви, че Борисов си прави пиар, за да засенчи и измести Румен Радев, но мисията му е обречена на провал.

Ето какво каза Андрей Райчев в „Тази сутрин” по БТВ:

„Разговори Борисов – Тръмп не е имало. Борисов иска да привлече вниманието върху България, но не успява. Успял е все пак да си направи снимка с Тръмп, в която е вложил магнетичния си чар, за да измести Румен Радев.
Българските президенти винаги правят две неща – първо събарят премиера после правят партия. Партиите им, обаче не бележат големи резултати. За България това не е добре. С всеки удар и всяка закачка по Радев Борисов се приближава към собствения си политически край. Той няма как да събори президента. Борисов продължава да си мисли, че ще стане президент, но това няма да стане.
Вижте миналото, когато са се противопоставяли президент и премиер. Жельо Желев победи Филип Димитров, Петър Стоянов победи Иван Костов, а на Георги Първанов премиерът не се противопостави.
Президентът е в изгодно положение от конфликта с ГЕРБ, тъй като към него има по-малко очаквания и критики. Вижте им рейтингите. Радев е с 60 %, а Борисов няма и 30. Борисов трябва да адаптира към Радев, което изисква нова политика от него, на която, обаче не е способен. В случая има сблъсък на политики, но всички подобни мачове са завършвали с победа на президента.
Догодина имаме два пъти избори. Планът на коалицията да оцелее до 2019 г. не ми се вижда реален, тъй като коалиционните партньори не могат да постигнат повече от това, което имат сега. За Борисов е страшно важно да е в ситуация, в която да може да маневрира. Той няма да се съгласи да управлява, ако се почувства заграден. Борисов няма да управлява, ако не чувства властта.
Борисов в момента ходи наляво и надясно, за да си движи ръцете, както в каратето. Ако се чувства зле и заграден, ще слезе от политическата сцена.”

Би ти ви, Петел

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар