А1 Австрия вече предлага 5G планове и устройства на клиентите си

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

5G мрежата на А1 Австрия вече работи, като операторът предлага на крайни клиенти 5G тарифни планове и 5G смартфони. А1 България, които са част от същата телеком група, обявиха, че стартът на тяхната 5G мрежа тук зависи от това, кога ще придобият необходимите честоти за постоянно ползване в обхвата на 3.6 GHz.

5G мрежата на А1 Австрия стартира с 350 базови станции, разпределени на територита на 129 общини в страната. 

Припомням ви, че австрийският оператор придоби чрез търг през 2019 г. лиценз за използване на честоти от радиочестотния спектър на 3.5 GHz. Периодът за използване на радиочестотната лента е от 1 януари 2020 г. до 31 декември 2039 г. 

В сайта на А1 Австрия става ясно, че тарифните планове с 5G достъп за смартфони са с месечни такси между 59.90 евро и 99.90 евро (с 20% отстъпка при онлайн подписване), а включеният трафик е от 60 GB до неограничен при най-скъпия план. Наличните 5G модели са Samsung Galaxy Note 10+ 5G, Samsung Galaxy Fold 5G и ZTE Axon 10 Pro 5G.

В България А1, както и Теленор и VIVACOM, тестваха 5G технологията с придобит за временно ползване лиценз, който изтече с края на 2019 г. Сега телекомът подготвя съществуващата си мрежа в България, за да може лесно да я надгради с 5G, обяснява Красимир Петров, директор “Конвергентна мрежа и услуги” в А1. Той посочва, че стартът на 5G в България зависи от това, кога ще придобият необходимите честоти за постоянно ползване в обхвата на 3.6 GHz, а през това време ще получават обратна връзка от 5G клиентите на А1 Австрия.

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар