А1 вече предлага eSIM за някои модели iPhone

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Както обяви преди няколко седмици, от този месец А1 България започва да предлага eSIM за своите потребители. Новият вид вградени в устройствата SIM карти могат да се използват от клиенти на оператора, които имат някои от по-новите модели iPhone, поддържащи eSIM. 

При eSIM клиентът не поставя чип в устройството, а в него се зарежда eSIM профил чрез сканиране на QR код, обясняват от А1. Вградената SIM карта обаче работи на същия принцип като конвенционалната и в нея се съхранява информацията, необходима за свързване и ползване на мобилната мрежа на оператора.

На този етап А1 предлага eSIM поддръжка за моделите iPhone XS Max, iPhone XS, iPhone XR, iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max. Понеже те поддържат и eSIM, и традиционна nanoSIM карта, абонатите вече биха могли да използват две SIM карти със смартфоните на Apple.

Към момента А1 не предлага активиране на eSIM в смартчасовниците Apple Watch, въпреки че такава карта има интегрирана и в тях. От оператора обаче обявиха, че планира да въведе eSIM и за тях, а също за смартчасовниците на Samsung и Huawei. Така притежателите на часовници с eSIM ще могат да провеждат разговори, да ползват интернет, да изпращат съобщения, дори когато телефоните им не са в близост до тях – например докато пазаруват или спортуват, споделят от А1.

eSIM може да се използва и със самостоятелна услуга, и като допълнителна клонирана карта на вече съществуващ план. Това ще бъде удобно тъкмо при смартчасовниците, където eSIM ще осигури постоянен достъп до интернет и телефония, без да се налага сключване на допълнителен договор за нова услуга с оператора. 

Още информация за eSIM вижте в сайта на А1 – цък. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар