А1 ще компенсира засегнатите от аварията на 8 юни

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

А1 обяви, че ще компенсира клиентите си, които са били засегнати от аварията на 8 юни. Телекомът предвижда 20% отстъпка от месечния абонамент.

Вероятно някои от вас са разбрали, че на 8 юни вечерта два отделни инцидента – токов удар и пожар в електрическата мрежа в София, причиниха техническа авария, която е засегнала част от клиентите на домашен интернет и телевизия на А1.

Тези инциденти са предизвикали временни прекъсвания на услугите в различни части на страната.

А1 предлага на засегнатите си клиенти 20% отстъпка от месечния им абонамент за интернет и телевизия, която може да се заявяви на сайта на компанията на адрес https://www.a1.bg/compensation-form-fix. 

Сериозни проблеми имаше и за клиентите на Булсатком, като от оператора обявиха, че са възстановили всички услуги на територията на Хасково, Бургас, Ямбол, Пловдив, Сливен, Благоевград, Стара Загора, Варна, Добрич, Велико Търново, Пазарджик. Все още се работи по възстановяване на услугите в Габрово, Плевен, Севлиево, Шумен, Белослав, Девня, Тервел, Карнобат, Русе, Провадия, Търговище, Разград и Ивайловград.

В София, все още не работят част от Дружба, Младост, Надежда, Обеля, Хиподрума, Дианабад и Стрелбище.

Има вероятност трафикът по вдигнатата мрежа да е натоварен и да има смущения в IPTV, обясняват от Булсатком, като съветват клиентите да рестартират оборудването си.

Очаква се всички услуги да бъдат пуснати до 13:00 часа днес.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар