Баба Донка от Арбанаси отпразнува 103 рожден ден с бира и послание: Бъдете добри!

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Обичайте живота и му се радвайте докато сте млади! Парите не са толкова важни, въпреки че и без тях не се живее. Хапвайте си, пийвайте си и бъдете добри хора!”. Това каза баба Донка от Арбанаси, която отпразнува 103-я си рожден ден в добро здраве, отлично настроение и в компанията на своите най-близки хора, цитирана от великотърновския в. “Янтра”.

Родена на 16 април 1918 г. във великотърновското село, тя прекарва целия си живот в него. Всички я познават като изключително активен и отзивчив човек. Близките на баба Донка я описват като борбена жена, преживяла много трудности, но запазила доброто си сърце.

На 103-я си рожден ден, столетницата не пропусна да изпие чаша бира за здраве и да си припомни интересни мигове от своя дълъг живот. Тя разказа за срещите с Цар Борис III, за това как е била свидетел на заснемането на филмът “Крадецът на праскови” и за Втората световна война.

Баба Донка получи поздравления от Росица Димитрова, директор на Дирекция “Социални дейности и здравеопазване” към Община Велико Търново и от кмета на Арбанаси – Тошо Кръстев, който с усмивка й обеща да я покани на своя 103-ти рожден ден.

Източник: dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар