Бабикян: Ако се стигне до трети мандат, ще подкрепим „Демократична България“, но не и БСП

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ще подкрепим мандат на „Демократична България“, но на БСП – не. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън!“. Той уточни, че от партията биха подкрепили мандат на „Демократична България“ само, ако е грамотно и разумно съставен. Той изрази надежда да се сформира редовен кабинет. Идеята служебният кабинет да стане редовен е по-скоро пожарно спасение при криза, уточни той.

„Сами разбирате, че това е вариант, при който в 12 без 5 се слага крак между вратата преди тя да се затвори. Преди тя да се затръшне и да се отиде на следващи избори. Това е пожарно решение и да – валидно е, до толкова до колкото не останат никакви други разумни решения. Базирана е на популярността и успехите на служебния кабинет, от една страна, и на желанието все пак страната вече да мръдне крачка напред, а не просто да стои застопорена на едно място взряна в миналото си, макар и близко минало“, каза още той.

Арман Бабикян допълни, че винаги този, който е най-големият има правото да покани партньори, с които да се осигури управленско мнозинство и работещ, функциониращ кабинет, който да може да върши нещата, които хората са поискали на изборите и преди тях. Според него бившият министър-председател е свикнал да си купува любов с постове и пари. От „Изправи се! Мутри вън!“ не държат да имат свой министър в правителството, а по-скоро искат след като се изясни програмата и управленските приоритети – да има добри изпълнители.

Евелина БРАНИМИРОВА/Фокус

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар