Бабикян: Валери Симеонов се страхува да чуе гласа на българите в чужбина, има защо

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Обясненията на г-н Симеонов, че българите в чужбина не могат да са привилегировани и не могат да гласуват, защото гласуването по пощата било сложно нещо, защото хората не си знаели адресите е още един начин да се обясни, че те просто са малоумни и нямат права, въпреки че са български граждани.

Пощенските системи на другите държави нямат интерес да накланят вота в една или друга посока. Естествено е, че всички искаме електронно дистанционно гласуване. Това беше известно и без ковид пандемията. От години е ясно кога са следващите парламентарни избори, но сега лесното обяснение на управляващи и полууправляващи е, че няма време, че нямаме практика и че нямаме навик. Обяснението, че огромна група от над 2 милиона български граждани няма да могат да упражнят правата си, и това се казва щастливо и безметежно, означава само едно – липса на интерес от активност.

Човекът, който мислеше да се хвърля с камък на шията преди време, във връзка с друг комичен случай от неговата политическа практика, днес безцеремонно заяви, че не го интересуват конституционните права на българите.

Лесно е да бъдеш “родолюбец” когато отхвърляш българи в такъв мащаб от техните права да избират властта в страната. Или може би е по-вероятното – страх го е да чуе гласа им и има защо.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар