Бабикян: Възможно е правителство на малцинството

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Били сме свидетели на правителства на малцинството. При желание и при поставяне на националните интереси над личните е възможно. Всеки трябва да направи избор – или да остане чист само в комфортното обкръжение на харесващите го и да не постигне реформи, или да се наложи да понесе имиджови щети, но да свърши работа.”

Това коментира Арман Бабикян от “Изправи се! Мутри вън” пред БНР.

Той посочи, че не е очаквал по-висок резултат на изборите. “Изпълнихме задачите си – не виждам вариант, в който Бойко Борисов да направи кабинет. Патериците на Борисов са изблъскани. Влязохме в парламента”, допълни Бабикян.

Според него сложността на сегашния парламент идва не от броя на партиите, които ще влязат в него, а от мъдростта те да намерят най-малкото общо кратно, върху което да стъпят, за да може България да се върне към законността, свободата, демокрацията, почтената пазарна икономика.

“Няма гаранция, че едни предсрочни избори ще възпроизведат друг резултат или по-лесен парламент, който да постигне консенсус за едно работещо реформаторско правителство”, коментира още Бабикян.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар