Бабикян: Забулени булки не купуваме

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Искаме споразумение и още го очакваме. Иначе какво се очаква от нас – ние трябва да стиснем очи и да влезем в пещерата. Ние търсим някакви гаранции. Това с “мъжка дума”, “ура, другари” и “ти си пич” не става.

 

Това каза Арман Бабикян, коментирайки необходимостта от споразумение с партията на Слави, за да покрепят правителството, предложено от ИТН.

 

Забулени булки не купуваме, продължи с метафорите Бабикян.

 

Съставянето на кабинет стана трудно, защото някои много настояват да се получи по труден начин, но нещата ще се случат по един или друг начин. Миналото няма да се върне на власт, нито Борисов ще се върне на власт. Стигнахме до едно по-интелигентно ниво, в което никой никого не заплашва, заяви Бабикян.

Бабикян изказа разочарованието си от поведението на “Има такъв народ” при проектосъстава на правителството.

Очевидно ние ще носим вината, ако не подкрепим предложението, а уж трябваше да се изпълнят мандатите рационално. Аз лично не мога да ви кажа как ще гласуваме за кабинета другата седмица, защото преди няколко минути разбрах името на правосъдния министър… Струва ми се доста фриволно конструирането на кабинета, а това е сериозна работа. Не може да сменят джипката с друга монотеистична власт. Хората в крайна сметка поискаха повече компетентност, повече прозрачност, коментира Бабикян.

 

,,Виждам успоредни удари по служебни министри от ИТН и ДПС, които правят доста странно впечатление. Ние просто искаме яснота и споразумение, което продължаваме да очакваме. Ако не се подпише споразумение, то тогава какво се очаква от нас? Трябва да се спазят елементарни изисквания, ние търсим гаранции… това с мъжката дума не е начина, по който се сключват споразумения. Логично е да има лист хартия, върху който всеки да се е подписал със своя авторитет. Искаме заедно като партньори да си кажем правиците и кривиците, за да бъде това едно максимално добро правителство”, раязсни в студиото още той.

 

Този, който държи мандата, има ангажимента да убеди околните. Когато информираш някого за нещо е едно, в другия случай те канят на преговори. Ние минаваме само за информиране. За състава на кабинета бяхме просто информирани на презентация на Power Point, след което станахме и си тръгнахме. Това беше всичко, разкри депутатът от ИБГНИ срещата с ИТН.

 

,,Ние получаваме надменност и аз продължавам да настоявам за цивилизационен разговор и реализиране на мандата. Не искам да стигаме до криза и до случайни предложения на министри”, разясни на финала Арман Бабикян.

 

Ще постъпим демократично, като обсъдим предложеното правителство, допълни той. Ще гласуваме единодушно. Никой да не разчита, че Николай Хаджигенов и Татяна Дончева ще гласуват различно.

Рано или късно това ще се случи. И Борисов няма да се върне на власт. Някой много обича да размахва караконджули. Ако не се подкрепи този кабинет, кой носи вината? Чухте Тошко Йорданов – ние. Започнаха да се раздават вини. Как да отговоря дали подкрепям кабинета, като преди минута разбрах, кой е правосъден министър, каза още той.

Министрите се избират фриволно, първо един министър-председател, втори, трети. Хубаво е да си антисистемен, но трябва да знаеш коя система. Трябва да предложиш това, което хората предложиха на площадите – повече демокрация и по-малко крадене, категоричен бе той.

Бабикян коментира и решението на лидера на БСП Корнелия Нинова да припознае служебното правителство, ако президентът даде третия мандат на БСП. Тази идея е на “Изправи се. БГ! Ние идваме!”, напомни той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар