Бабикян към ИТН: Не могат да се държат като нацупени моми, Иванчо кога се клел в теб?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още един кръг консултации са по-добре от партийното мълчание. Всяка стъпка може да се окаже полезна.

Това заяви пред БНТ депутатът от “Изправи се БГ! Ние идваме!” Арман Бабикян по повод усилията да се създаде редовно правителство.

 

Мисля, че едни разговори повече е по-добре, отколкото мълчанието и опозиционните престрелки. Не става дума, че някой нещо е спестил, а става дума че трябва да се намери работещ вариант, така че всяко ново хрумване, всяко предложение, всяка стъпка може да се окаже полезна”, коментира Бабикян.

Той подчерта, че съставянето на кабинет е отговорност на партията победител и че разговори без “Има такъв народ” са невъзможни, както и, че са имали съвпадения по политики, но след това всички партии е трябвало да се съобразяват с предложения от ИТН кабинет.

“Така не се прави кабинет, когато нямаш пълно мнозинство, самостоятелно. Никъде по света не се прави така”, каза Бабикян.

По думите му от “Изправи се БГ! Ние идваме!” са обявили подкрепа за правителство на малцинството, защото никой не е пожелал собствено представителство, а от ИТН не са желаели други участници управлението и са направили крачка назад.

“Сякаш поисквайки министерски пост, всички го смятат за част от власт, а не за част от отговорност. Тази крачка беше направена от всички други партии”, заяви Бабикян.

Той обясни, че партиите е трябвало да водят преговори по сектори и да излъчат състав. Според него всички са били достатъчно критични, а ключът за коалицията е бил в партиите на протеста и БСП.

“Би трябвало някой да е разбрал, че изборите в случая не са инструментът, който ще свърши работа. Не са инструментът, който ще накара лидерите да се държат като възрастни хора, а не като малки деца. Трябва вътрешнопарламентарна дипломация, за да се стигне до изход”

По думите му всички знаят, че президентът дава мандата и че никой не се меси нарочно в работата му. Според него очевидно е нужен диалог и партиите ще трябва да се съгласяват с неща, които не искат за сметка на други.

“Те са достатъчно разумни. Ако не направят тази крачка, означава, че не политическото малоумие ги е тласнало в тази посока, а други мотиви”, заяви Арман Бабикян.

Той заяви, че на масата на преговори ще обсъждат личности, но първо трябва да се знае кой ще бъде мандатоносителят, какъв ще е форматът на срещата, какви ще са целите на парламента и колко ще просъществува той

“Някой реши, че е много важно да се премести зимата, да се прескочи ковид кризата, да се посрещне мигрантската вълна и високите цени на енергоносителите и да се стигне до пролетта, смятайки, че нови избори през пролетта ще отпушат системата. Не съм сигурен, че това е така, но все пак е някакво временно решение на кризата”, обясни Бабикян.

 

“Няма да има пари за “Ремдесивир”, за пенсионерите по 50 лв. допълнително, за лекарите – тогава никой няма да го интересува кой какво и на кого е казал”, категоричен бе представителят на ИБГНИ.

ИТН не могат да се държат като нацупени моми, Иванчо кога се клел в теб? Ако се бяхме клели, нямаше да се явим отделно на избори. Дори когато продаваш кола, слагаш 500 лв. отгоре, за да отстъпиш по време на преговори, обърна се той към хората на Слави Трифонов.

Задкулисието има сметка да няма парламент в България, смята Бабикян. “Като гледам как върви бодрата опозиционност, няма управляващи”, каза депутатът по повод това, че първите две политически сили се обявиха за опозиция.

“В третият мандат няма логика, надявам се че от ИБГНИ ще бъдем балансьори”, завърши Арман Бабикян.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар