Бабикян: Не виждам как Борисов ще състави кабинет – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Не очаквах по-висок резултат на изборите. Изпълнихме задачите си – не виждам вариант, в който Бойко Борисов да направи кабинет; патериците на Борисов са изблъскани; влязохме в парламента”. Това каза пред БНР Арман Бабикян от “Изправи се! Мутри, вън!”. 

Според него сложността на сегашния парламент идва не от броя на партиите, които ще влязат в него, а от мъдростта те да намерят най-малкото общо кратно, върху което да стъпят, за да може България да се върне към законността, свободата, демокрацията, почтената пазарна икономика. 

“Били сме свидетели на правителства на малцинството. При желание и при поставяне на националните интереси над личните е възможно… Всеки трябва да направи избор – или да остане чист само в комфортното обкръжение на харесващите го и да не постигне реформи, или да се наложи да понесе имиджови щети, но да свърши работа”. 

В предаването “12+3” Бабикян допълни: 

“Няма гаранция, че едни предсрочни избори ще възпроизведат друг резултат или по-лесен парламент, който да постигне консенсус за едно работещо реформаторско правителство”. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар