Багер на фирма остави без ток над 5000 столичани – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Над 5000 жители на София останаха без електрозахранване в понеделник сутринта в резултат на скъсани кабели при изкопни дейности от строителни фирми в два столични квартала.

В 9.26 часа за около 1 час и 15 минути около 2600  клиенти на ЧЕЗ Разпределение в квартал “Младост 1” останаха без ток.

Няколко минути по-късно, в 10.07 часа, за втори път за деня при изкопни работи бе скъсан кабел  20 киловолта, при което без електрозахранване за около 35 минути останаха други 2700 жители на квартал “Манастирски ливади–Изток” и ж.к. “Гоце Делчев”.

“За нанесените имуществени вреди ще бъдат изготвени констативни протоколи на извършителите, но никой не може да компенсира неудобството за нашите клиенти. Фирмите, които изпълняват изкопни дейности често пъти не съгласуват с нас навреме ремонтите съгласно съществуващите процедури, което не ни позволява да реагираме своевременно и да предотвратим авариите”, каза Васил Василев, директор на дирекция “Експлоатация и поддържане” в “ЧЕЗ Разпределение България” АД, цитиран от пресцентъра на компанията.

За да отдели ресурс за строителните обекти, е необходимо компанията да бъде информирана поне две седмици предварително за деня, в който ще бъдат извършвани изкопни дейности. Това може да става на телефон 0700 10 010 или на имейл к[email protected]

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар