Багер разкопа Мелнишките пирамиди (снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов е изпратил проверка по сигнал за изкопни дейности и унищожение на дървета в Природна забележителност „Мелнишки пирамиди“. Това съобщи той в профила си във фейсбук и публикува снимки, които е получил от Чавдар Киров.

„Видимо от снимките, има нарушение на режимите в тази защитена територия. Вече е назначена проверка, допълва министър Сандов и припомня, че Мелнишките пирамиди са един от природните феномени на България и тяхното опазване е изключително важно.

Екип на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Благоевград извършват проверка по сигнала за изкопни дейности и унищожение на дървета в природна забележителност Мелнишки пирамиди, съобщи зам.-директорът на инспекцията Румен Иванов пред БТА.

На място са и полицейски служители от Сандански, с цел да се установи извършителят на нарушението. Резултатите от проверката, както и дали е установен нарушителят, ще бъдат ясни на по-късен етап, посочи още зам.-директорът на РИОСВ-Благоевград.

Сигналът се проверява и от представители на общинската администрация в Сандански, каза кметът на общината Атанас Стоянов. По думите му сигналът е подаден на телефон 112 и в него е посочено, че в района на Мелшнишките пирамиди има багер, който прокарва път.

По данни на Регистъра на защитените територии в Република България на територията на Мелнишките пирамиди е забранено повреждането на дървета и късане и изкореняване на растения, повреждането или изменянето на естествения облик на местността и на водния и режим, забранено е извършването на строителство, освен в случаите, когато такова е предвидено в проекта на природната забележителност.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар