БАЗ и СЗБ организират протест пред Областната дирекция на МВР в Пловдив – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) организират протест пред Областната дирекция на МВР в Пловдив от 11.30 часа в петък (12 май) под надслов: “Няма да търпим”.

Това обявиха от БАЗ и СЗБ в своя позиция, изпратена до медиите. “БАЗ и СЗБ заявяват категоричното си несъгласие с отношението към бранша със заведения за хранене и питейни барове! Случката с “голите” обиски в пловдивския клуб “Бушидо” беше последната капка, която преля чашата на търпението ни. Такъв тормоз над клиенти, персонал и предприемачи не се беше случвал в новата история на страната ни. Нещо повече – никой не пое отговорност за случилото се, а органите на МВР дори се опитаха да ни убедят, че такова поведение е в реда на нещата. Недопустимо е! Няма да търпим! 


Ние сме подлагани на множество проверки от различни институции, по време на които са затваряни обектите ни и са тормозени клиентите ни години наред. Такова чудо обаче не бяхме виждали! Затова настояваме за оставките министъра на МВР, главния секретар на МВР и директора на ОД МВР Пловдив.

Настояваме също за нормално отношение към бранша ни. Не ни е страх от проверки, но искаме те да се случват по нормален начин, съответстващ на статута ни на страна членка на Европейския съюз в 21 век. Няма повече да търпим да ни третират като престъпници. Ние сме предприемачи, които допринасят за брутния вътрешен продукт на България, а служителите и клиентите ни плащат данъци в тази държава!”, допълват от бранша.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар