Байдън поиска от разузнаването доклад за произхода на COVID-19

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът на САЩ Джо Байдън призова американските разузнавателни служби да удвоят усилията си, за да обяснят произхода на коронавируса, довел до глобалната пандемия. Той поиска разузнавателните служби да му представят доклад по въпроса до 90 дни, предадоха световните агенции.

“САЩ ще продължат да работят с партньорите си по света, за да упражнят натиск върху Китай да участва той в едно пълно, прозрачно и основаващо се на доказателства международно разследване”, каза американският президент и изрази разочарование от поведението на Пекин по този въпрос, допълва БТА.

Байдън заяви, че доказателствата са недостатъчни, за да се заключи дали коронавирусът се e появил от човешки контакт със заразено животно или при лабораторен инцидент.

Държавният глава натовари американските национални лаборатории със задачата да подпомагат разследването.

Байдън не изключи и възможността категоричен извод за произхода на коронавируса да не бъде направен никога, предвид това че китайското правителство е отказало да сътрудничи напълно на международните разследващи и те още в началото не са успели да отидат и да разследват на място.

“Това винаги ще вреди на каквото и да е разследване за произхода на COVID-19”, смята Байдън.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар