Байдън Путин

Байдън: САЩ са готови да обсъдят с Русия нова система за контрол на въоръженията, която да замести СТАРТ-3

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съединените щати са готови да обсъдят с Русия нова система за контрол на въоръженията, която ще замени СТАРТ-3, като Москва трябва да демонстрира готовността си за съвместна работа. Това се посочва в публикувано в понеделник изявление на президента на САЩ Джо Байдън по повод откриването на конференция на страните, участващи в Договора за неразпространение на ядрените оръжия в ООН в Ню Йорк, предава ТАСС.

„Днес моята администрация е готова незабавно да преговаря за нова система за контрол на оръжията, която да замени СТАРТ-3, чийто срок на действие изтича през 2026 г.  Русия трябва да демонстрира, че е готова да възобнови работата със Съединените щати по контрола на ядрените оръжия, “, се казва в изявлението.

Съединените щати смятат, че обсъждането на нова система за контрол на въоръженията трябва да стане с участието на Китай.

„Китай също има отговорност като държава с ядрено оръжие съгласно Договора за неразпространение на ядрените оръжия (ДНЯО) и член на ядрената петорка да участва в преговорите за разработване на нова система за контрол на въоръженията, която да замени СТАРТ-3“ , се казва в изявлението на Байдън.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар