Байдън се връща във Вашингтон на фона на заплахите на Иран срещу Израел

Байдън се връща във Вашингтон на фона на заплахите на Иран срещу Израел

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът на САЩ Джо Байдън ще се върне във Вашингтон в събота следобед (местно време), за да се консултира с екипа си по национална сигурност, ден след като каза, че очаква иранска атака срещу Израел “по-скоро, а не след време”, съобщи Ройтерс (Reuters).

Байдън рано прекрати пътуването си през уикенда до Делауеър (в Уилмингтън, щата Делауеър, се намира резиденцията на президента – б.р.), съобщи Белият дом в събота, за да обсъди с екипа си събитията в Близкия изток.

Техеран обеща да отмъсти за атаката на Израел срещу комплекса на иранското консулство миналата седмица в Дамаск, при която бяха убити старши командир от силите Кудс на Иранската революционна гвардия и шестима други офицери.

В петък Байдън, запитан от журналисти какво е посланието му към Иран, отговори само: “Не го правете” и подчерта ангажимента на Вашингтон да защитава Израел.

“Ние сме посветени на защитата на Израел. Ще подкрепяме Израел. Ще помагаме за защитата на Израел и Иран няма да успее”, заяви американският президент.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар