Байдън си позволи да псува репортер след неудобен въпрос ВИДЕО – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът на САЩ Джо Байдън напсува зверски кореспондента на Fox News като го нарече „кучи син“, след като журналистът се опита да му зададе въпрос за инфлацията в страната. Това се случи на среща на държавния глава с неговите икономически съветници в Белия дом.

Байдън не е знаел, че в този момент микрофонът му е включен.Преди срещата със съветниците му, журналистите питаха Байдън за ситуацията около Украйна. В отговор президентът се възмути защо го питат за Русия и Украйна, а не за намаляването на цените в страната – тема, която трябваше да бъде обсъдена на срещата със съветниците.


Тогава кореспондентът на Fox News Питър Доуси попита американския лидер: „Ще отговаряте ли на въпроси за инфлацията? Смятате ли, че инфлацията е политическа отговорност на междинните избори, които трябва да се проведат в края на тази година?“

„Това е голяма благословия. Нека да има повече инфлация. Какъв глупав кучи син“, саркастично отвърна Байдън.

След този въпрос изведоха медиите от залата за срещи.

По-късно Байдън лично се обадил на журналиста, за да обясни ситуацията. Президентът се оправдал, че забележката му „не е нещо лично“. Насърчил журналиста да продължи да задава въпроси, различни от тези на колегите му.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар